تحولات لبنان و فلسطین

وزیر سابق نفت گفت: قراداد کرسنت در سال ۸۲ با یک کشور اماراتی بسته شد که در آن زمان حواشی بسیاری داشت و مسئولان وقت با این مسئله مخالفت می‌کنند.

روایت وزیر سابق نفت درباره قرارداد کرسنت

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، رستم قاسمی امشب در جمع مردم اصفهان در حسینیه جوادالائمه با اشاره به مقاومت مردم ایران در برابر تحریم‌‎ها اظهار داشت: شرایط بسیار سخت بود و دشمن هر روز منتظر تسلیم شدن ما بود و انتظار مقاومت ما را نداشتند.

وی با بیان اینکه در زمانی که مذاکرات در حال شکل گرفتن بود سنای آمریکا اعلام کرد که تحریم‌ها بر ایران اثر نکرده است، افزود: در برخی مواقع ذخیره بنزین ما کمتر از 5 روز بود و بسیار از این بابت نگران بودیم، تحریم‌هایی همه جانبه علیه ما ایجاد کرده بودند و دارو  و  مواد غذایی برای ما تامین نمی‌شد.

وزیر سابق نفت بیان کرد: در برخی از مواقع فشارها بسیار سخت بود، این مسائل هزینه دارد همچون زمان جنگ با عراق، اما در مقابله با این تحریم‌ها ما پیروز شدیم.

وی با بیان اینکه غربی‌ها به این مسئله اعتراف کردند که ایرانی‌ها در حال خودکفایی هستند، گفت: این موضوع نشان از این دارد که ما در تحریم‌ها پیروز شدیم.

قاسمی ادامه داد: غربی‌ها بودند که سعی در مذاکره با ما داشتند، این ظلم به جمهوری اسلامی است که با این همه منابع که در کشور داریم آن‌طور که باید از آنها استفاده نمی‌کنیم، این در حالی است که در بسیاری از موارد از دیگر کشورها جلو بودیم.

فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با بیان اینکه با همه سختی‌های پیش‌رو این مسیر دشوار را پشت سر گذاشتیم، تصریح کرد: امروز توانمندی‌ها و ثروتی که در کشور وجود دارد باید تبدیل به منافع ملت شود.

وی افزود: من نگاه سیاسی به مسائل ندارم اما چند مشکل اساسی داریم، نخست موضوع دسته بندی چپ و راست است که هیچ مشکلی را از مردم حل نمی‌کند، البته قبول دارم که تفکر کارآمد و ناکارآمد باید از یکدیگر تفکیک شوند.

قاسمی گفت: دستگاه‌های اجرایی کشور تعریف مشخصی در قانون دارند، این دستگاه‌ها را باید با نگاه اجرایی و اقتصادرانی و نه اقتصاددانی پیش ببریم، سیاست کلی در کشور کم نداریم اما کسی نیست که این سیاست‌ها را اجرا کند و به نوعی این سیاست‌ها در دانشگاه‌ها مانده است، بنابراین برون‌رفت از این مسئله نیازمند یک نگاه اجرایی است.

وی با بیان اینکه از پیشرفت‌های روز جهان باید استفاده کرد اما نباید دستمان را به طرف دشمن دراز کنیم، خاطرنشان کرد: اگر دستمان را به طرف آن‌ها دراز کردیم آن‌ها پای خود را نیز از گلیم خود درازتر می‌کنند، رهبر معظم انقلاب فرمودند محکم بایستید و از این قله محکم عبور کنید که این چنین نیز شد و ما از سختی تحریم‌ها عبور کردیم.

وزیر سابق نفت تصریح کرد: ما هرگز با ارتباط جهانی مخالف نیستیم، مگر همه دنیا این 6 کشور هستند، مخالفت ما با این تفکر است که چشم به این چند کشور دوخته و فکر کنیم کشور ما بدون آن‌ها پیشرفت نمی‌کند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های کشور ظرفیت‌های عظیمی است که اگر اجرا شود ما در قالبی قرار می‌گیریم که در اقتصاد دیگر نیاز نداریم چشم به تصمیم آن‌ها داشته باشیم.

قاسمی با بیان اینکه به طور قطع می‌توانیم با کشورهای بزرگ دنیا تعامل کنیم، اظهار داشت: تبدیل اقتصاد کشور به اقتصاد سیاسی سم مهلکی است، ما هواپیما، نیروگاه و جاده‌سازی را نیز سیاسی کرده‌ایم، هر دولتی که می‌آید مدیران تغییر می‌کنند در صورتی که دولت‌ها نباید اقتصاد را سیاسی کنند، این بزرگ‌ترین آفت برای کشور است که اشتباهات را به گردن مدیران قبل انداخت.

وی اضافه کرد: امروز در دنیا برای قشرهای مهندسی ساختار با مهندسی یا بازمهندسی تعریف می‌کنند، برخی از کشورها حتی اعتقاد به خدا ندارند اما به صورت ساختاری بسیار قوی کار می‌کنند، برای مثال جلوگیری از قاچاق نیاز به یک سیستم قوی اعم از نیروی انسانی و نیروی علمی دارد، باید ساختاری درست کرد تا از فسادهایی که وجود دارد جلوگیری شود.

فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء خاطرنشان کرد: اگر این ساختار نباشد کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شود، بسیاری از موضوعات را باید با ساختار درست حل کنیم، اگر این کار را نکنیم ریا وارد اقتصاد کشور و زندگی مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از مهندسی نکته بعد مدیریت است و هرجایی که با تفکر یک مدیریت خدمتگزار کار را آغاز کردیم پیشرفت بهتری داشتیم، گفت: تفکر انقلابی هر جا بوده کارساز واقع شده است، پس از انقلاب در هر جایی که مدیران با این تفکر حضور داشتند موفق بوده‌ایم.

قاسمی افزود: زمانی که پرداخت یارانه آغاز شد بنزین 100 و 400 تومان بود اما امروز بنزین به یک‌هزار تومان رسیده و یارانه برخی قطع شده، در کشور مشکل پول نداریم بلکه این‌ها مشکل مدیریت است.

وزیر سابق نفت در پاسخ به سئوالی درباره قرارداد کرسنت گفت: قراداد کرسنت در سال 82 با یک کشور اماراتی بسته شد که در آن زمان حواشی بسیاری داشت و مسئولان وقت با این مسئله مخالفت می‌کنند، هنوز مسائل حل نشده و 13، 14 میلیارد دلار ایران بدهکار است که موضوع در یک دادگاه بین‌المللی در حال بررسی است.

وی ادامه داد: درباره قرارداد کرسنت تنها نقطه‌ای که می‌توان در دادگاه از آن دفاع کرد مفسده بودن این قرارداد است که باید تنظیم می‌شد و لایحه‌ای تنظیم شده بود برای فساد که در حال پیش روی بود اما پس از تغییرات در دولت دیگر دادگاه این را نپذیرفت.

وی در پاسخ به سئوالی درباره فروش نفت تصریح کرد: فروش نفت امروز بهتر شده اما دریافت پول نفت مشکلات خودش را دارد و علی‌رغم گذشت یکسال از برجام هنوز مشکلات بانکی ما حل نشده است.

قاسمی افزود: قیمت نفت تنها به مسائل سیاسی ارتباط ندارد، بخشی از آن به عرضه و تقاضا مرتبط است، البته مسائل سیاسی بسیار دخیل است و اگر در خلیج فارس اتفاقی رخ داده و کسی تهدید کند در این زمینه مشکلاتی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه رکود در کشور حاکم است، گفت: رکود تنها مرتبط با پول نیست، طی 3 سال گذشته نقدینگی بیش از 3 برابر افزایش یافته اما رکود بر کشور حاکم است، بر اساس آمار سال 91 بودجه کشور 104 هزار میلیارد تومان، در سال92 حدود  148 هزار میلیارد، در سال 93 حدود  173 هزار میلیارد و سال 94 حدود  200 هزار میلیارد تومان بوده، بنابراین مشکل کشور ما امروز مدیریت است.

فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء خاطرنشان کرد: 4 میلیون مسکن مهر به معنای تولید و مصرف 4 میلیون لوازم خانگی آن هم لوازم داخلی بود که معنای رونق داشت، زمانی که پالایشگاه ساخته نشود صدها صنعت در کشور به نابودی می‌رود.

وی در پاسخ به سئوال درباره به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا گفت: آمدن ترامپ حاصل تفکر لایه‌های زیرین جامعه آمریکا است، جامعه آمریکا با مشکلات جدی مواجه است، اوباما با شعار تغییر رئیس جمهور آمریکا شد اما تغییرات حداقل سر سفره آمریکایی‌ها تاثیری نداشت.

قاسمی ادامه داد: ترامپ با شعارهای تند خیابانی به مردم این تغییرات را ارائه داد، اینکه با ما چگونه برخورد می‌کند باید صبر کرد البته تا کنون عملکرد ترامپ با ما منفی بوده و اگر این روند را پیش رو ببرد ما در آینده تحریم‌های بیشتری را شاهد هستیم، البته ما نباید از تحریم‌ها بترسیم.

وی در پاسخ به سئولی درباره واردات خودرو گفت:  اینکه مردم باید ماشین داشته باشند آن هم ماشین خوب حق مردم است، در سال حدود 18 هزار نفر در تصادفات کشته می‌شوند که از این 18 هزار نفر آمار حدود 8 هزار نفر در دنیا عادی است اما مرگ حدود 9 الی 10 هزار نفر دیگر در تصادفات ایران سبب نابودی بسیاری از خانواده‌ها می‌شود.

وزیر سابق نفت گفت: این حق مردم است که ماشین خوب بخرند پس باید صنعت خودرو کشور را اصلاح کنیم، این مسئله شدنی است، باید پرسید موشک ساختن سخت‌تر است یا پراید ساختن، صفر تا صد موشک‌های ما ایرانی است پس باید خودروسازی نیز درست شود، درست کردن آن بخشی رشد کشور است.

وی در این باره که آیا بیشترین نفت در زمان احمدی نژاد فروخته شد، گفت: نفت ارزان شد اما درآمد دولت کم نشد، زمانی که نفت را در سال 91 می‌فروختیم بر اساس قانون دلار یک هزار و 200 تومان بود و در ازای هر دلار نفت این میزان به خزانه پرداخت می‌شد، اما در حال حاضر اگر یک دلار فروخته شود 3 هزار تومان به خزانه ریخته می‌شود، شاید قیمت نفت یک دوم شد اما دلار 3 برابر شد به همین دلیل است که بودجه هر سال افزایش یافته است.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود گفت: از صدر اسلام تا پیروزی انقلاب اسلامی پدیده‌ای همچون انقلاب اسلامی از نظر حاکمیت نداشتیم و یا بسیار نادر بوده است، انقلاب اسلامی یک تحول بنیادی در همه ابعاد جامعه اسلامی و امام راحل یک شخصیت خاص بود، اما در زمان بسیار متفاوتی انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، چرا که عصر تکنولوژی بود و هیچ کارشناس غربی نمی‌پذیرفت که فردی چون امام راحل بتواند در برابر رژیم شاه انقلاب کند.

قاسمی افزود: امام راحل در برابر لیبرال‌ها در زمان انقلاب بسیار هوشمندانه عمل کردند و عدم توانایی آن‌ها را به اثبات رساندند، نظام سلطه در جنگ تحمیلی نگران تثبیت شدن انقلاب اسلامی بود، مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی تزریق روحیه خود باوری و " ما می‌توانیم است" است.

وی خاطرنشان کرد: جوانان انقلابی در صحنه‌های مختلف همچون جنگ تحمیلی این شعار را تحقق بخشیدند، در بخش اقتصادی کشور پس از جنگ تحمیلی در بخش اقتصادی ریل گذاری خوبی صورت نگرفت، دشمنان به بهانه تحریم به دنبال تضعیف آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند، زیرا این آرمان‌ها در برابر اصول و سیاست‌های نظام سلطه قرار دارد.

وزیر سابق نفت تصریح کرد: آمریکا با ابزار تحریم به‌دنبال فلج کردن اقتصاد ایران بود ولی آن‌ها اظهار کردند که نتوانسته اقتصاد ایران را فلج کنند و در سایه تحریم‌ها شعار ما می‌توانیم بیشتر محقق شد، امروز توانمندی‌های ایران همچون منابع انرژی و معادن بسیار زیاد است که می‌تواند راهگشا باشد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.